Co se používá na hysterektomii?

Obsah

Co se používá na hysterektomii?

Co se používá na hysterektomii?

Používá se hlavně ultrazvuk, v určitých případech ale dojde i na takzvanou cytoskopii (což je vlastně zobrazení močového měchýře z vnitřku, pomocí optiky zavedené močovou trubicí). Protože se hysterektomie provádí výhradně v celkové anestezii, nebudete si z této fáze pamatovat vůbec nic kromě pobytu na oddělení a pár okamžiků před usnutím.

Co to je Hysterektomie?

Co to je hysterektomie. Hysterektomie je operační zákrok, při kterém je ženě odstraněna děloha. Nejčastějšími důvody pro tento zákrok jsou zhoubné a nezhoubné nádory dělohy, přednádorové stavy na děloze, silné děložní krvácení, ale i chronická bolest nebo endometrióza a myomy.

Jaký je průběh Hysterektomie?

Hysterektomie - průběh a rekonvalescence 1 Výběr pracoviště. Předně je dobré si přiznat, že rčení "když dva dělají totéž, není to totéž", platí i u lékařů. 2 Předoperační vyšetření. Předoperační vyšetření má za úkol zjistit váš aktuální zdravotní stav a schopnost operaci... 3 Průběh operace. Protože se hysterektomie provádí výhradně v celkové anestezii, nebudete si z této fáze... More ...

Proč se Hysterektomie provádí v celkové anestezii?

Protože se hysterektomie provádí výhradně v celkové anestezii, nebudete si z této fáze pamatovat vůbec nic kromě pobytu na oddělení a pár okamžiků před usnutím. Způsob provedení operace volí lékař na základě vaší diagnózy a standardů pracoviště.

Související příspěvky: