Co je počasí v Turecku?

Obsah

Co je počasí v Turecku?

Co je počasí v Turecku?

Počasí v Turecku 1 Teploty vzduchu. Vzduch na západním a zejména pak jižním pobřeží Turecka je teplý celoročně, byť na příjemnou dovolenou... 2 Teplota moře. Turecko je pro milovníky teplého moře ideální destinací. Zejména potom jižní pobřeží Turecka při... 3 Podnebí v Turecku. Klimatická charakteristika Turecka je díky poloze, rozloze i rozmanitosti této země poměrně... More ...

Kde leží Turecko?

Turecko je země, která leží na dvou kontinentech. Geograficky se dělí na evropskou a asijskou část. Za předěl mezi oběma částmi jsou považovány průlivy Bospor a Dardanely. Nevelká evropská část zvaná Thrákie má rozlohu pouhých 23.764 km2 navazuje na Balkán. Asijská část zvaná Anatólie 755.688 km2 leží na poloostrově Malá Asie.

Kde má Turecko nejvíce sousedů?

Turecko má poměrně hodně sousedů. Nejkratší je hranice z Ázerbajdžánem o délce 9 km. Nejdelší hranici má se Sýrií (822 km). Dalšími sousedy jsou Arménie (268 km), Bulharsko (240 km), Gruzie (252 km), Řecko (206 km), Irán (499 km) a Irák (352 km).

Proč je Turecko příliš turisticky vyžívané?

Toto pobřeží není příliš turisticky vyžívané. Asijskou část Turecka tvoří především náhorní plošiny. Na jihu se rozkládá prstencový pás pohoří Taurus, který sed dělí na Západní, Východní a Střední Taurus. Hory mají vrcholky pokryté sněhem téměř celý rok.

Související příspěvky: