Co znamená negativní výsledek těhotenského testu?

Obsah

Co znamená negativní výsledek těhotenského testu?

Co znamená negativní výsledek těhotenského testu?

Mám negativní výsledek, co mám dělat dál? Těhotenský test funguje na principu zjišťování hormonu hCG, který je ve vašem těle obvykle přítomný jen tehdy, pokud jste těhotná. Pokud jste těhotná, hladiny hCG se budou časem zvyšovat. Negativní výsledek těhotenského testu znamená, že test ve vaší moči nezjistil hormon hCG.

Jak provádět Těhotenský test?

Jak těhotenský test provádět? 1 Nejlépe ráno, v ranní moči je nejvyšší koncentrace těhotenského hormonu. 2 Nejvhodnější je zachytit do připravené nádoby střední proud moči, s tou pak manipulovat dle návodu v testu. 3 Test nesmí být před testováním uložen v příliš vlhké místnosti nebo vystaven nadměrnému teplu - nemusel by díky tomu být funkční. 4 Postupujte zcela dle přiloženého návodu, testy se mohou v drobnostech lišit (v závislosti na výrobci).

Proč můžete mít pozitivní výsledky těhotenského testu?

Mít pozitivní výsledek, když nejste těhotná, je neuvěřitelně vzácné a zde si můžete přečíst o falešně pozitivních výsledcích těhotenského testu. Tři hlavní důvody, proč můžete mít falešně pozitivní výsledek, jsou: V nedávné době jste byla těhotná. Užíváte léky pro léčbu neplodnosti obsahující hormon hCG.

Co znamená pozitivní výsledky těhotenského testu?

Pozitivní výsledek – dokonce i bledá čárka – na těhotenském testu znamená, že jste téměř jistě těhotná. Falešně pozitivní výsledky jsou neuvěřitelně vzácné a dochází k nim pouze tehdy, jestliže jste byla v nedávné době těhotná, užíváte léky pro léčbu neplodnosti obsahující hormon hCG nebo máte vzácné onemocnění, které způsobuje, že je přítomen hCG.

Související příspěvky: