Jak vyléčit schizofrenii?

Obsah

Jak vyléčit schizofrenii?

Jak vyléčit schizofrenii?

Prevence vzniku schizofrenie je velmi obtížná, neexistují doložené výsledky, že by bylo jakkoli možné jejímu rozvoji zamezit. Avšak moderní studie se zabývají tím, jak její vznik oddálit, zatím však pouze na teoretické úrovni. Zatím nejosvědčenějším způsobem, jak vyléčit schizofrenii, je užívání psychofarmak, většinou jde o antipsychotika.

Které jsou nejčastější příznaky schizofrenie?

Mezi nejčastější příznaky schizofrenie můžeme zařadit: 1 poruchy soustředění 2 zanedbávání osobní hygieny 3 podivínství, bizarní nápady 4 uzavírání se do sebe 5 přehnané filozofické/náboženské úvahy 6 stihomam (paranoidní bludy a tendence) 7 emoční plochost 8 chorobná vztahovačnost 9 halucinace 10 stereotypní myšlení 11 dezorganizace 12 poruchy motoriky 13 úzkosti, poruchy spánku More ...

Co se podílí na vzniku schizofrenie?

Na vzniku schizofrenie se podílí mnoho faktorů. Z psychologického hlediska je podstatou schizofrenie neschopnost oddělit důležité podněty od nedůležitých, jednoduše řečeno schizofrenici přisuzují všem věcem nějaký význam – ve své podstatě se tak snaží vytvořit si určitý systém, ovšem na zdravého jedince to působí podivně.

Související příspěvky: