Jaké jsou rozdíly mezi sukulentními rostlinami?

Obsah

Jaké jsou rozdíly mezi sukulentními rostlinami?

Jaké jsou rozdíly mezi sukulentními rostlinami?

Se sukulentními rostlinami nemůžete nic pokazit, zajistíte-li jim slunečné, případně přistíněné místo s dostatkem světla a propustnou štěrkovitou půdu. Skalničky se oproti nim v pěstebních nárocích i umístění značně liší. Kromě největší skupiny sluncemilovných druhů existují druhy vyžadující polostín, či dokonce stín.

Jak pěstovat sukulenty?

Za dobu pěstování sukulentů už jsme nejrůznějších květináčků, misek, žardinek či kontejnerů vyzkoušeli nepřeberné množství, a to jak z hlediska materiálu, tak i tvaru a hloubky nádob. Pro sázení našich rostlin používáme ponejvíce kulaté plastové květináče. Jsou lehké, praktické a levné.

Jaké jsou stonkové sukulenty?

Většina stonkových sukulentů nemá listy. Výjimku tvoří druhy, jež se v době vegetace olistí a v době vegetačního klidu listy shodí. Mezi stonkové sukulenty patří i kaktusy. Stonkové sukulenty vydrží v chladu bez vody prakticky celou zimu a v létě v období vegetace jim stačí zálivka jednou za dva až tři týdny.

Co je sukulent?

Sukulentem se rozumí rostlinky, které se přizpůsobily drsným podmínkám pouští a polopouští a především se vypořádaly s věčným nedostatkem vláhy. Získaly schopnost vázat ve svém těle vodu do zásoby – tato vlastnost se označuje jako sukulence. Odtud tedy i název sukulenty.

Související příspěvky: