Jaký druh netopýrů najdete v Plzni?

Obsah

Jaký druh netopýrů najdete v Plzni?

Jaký druh netopýrů najdete v Plzni?

„Patří k menším druhům netopýrů, má černou barvu a je úzce vázaný na vzrostlou zeleň, kde vyhledává dutiny ve stromech. Lze ho tedy pozorovat zejména v městských čtvrtích se vzrostlou zelení jako jsou plzeňský Lochotín, Bory, Skvrňany. Ale lze ho spatřit i v centru Plzně,“ říká Karel Makoň ze Záchranné stanice živočichů Plzeň.

Kdo jsou netopýři?

Netopýři jsou zajímaví a sympatičtí živočichové, kteří patří mezi savce. Létání jim umožňuje kožní blána napnutá mezi prodlouženými prsty předních končetin (kromě palce), záprstními kůstkami, boky těla, zadními končetinami a ocasem. Při odpočívání se zavěšují obyčejně hlavou dolů, ale mnozí dovedou také lézt po pevném podkladu.

Proč jsou netopýři nebezpeční?

Netopýři nejsou lidem nebezpeční, naopak jde o užitečné a chráněné živočichy, ale jako spolubydlící za mnoho nestojí. Jak si je domů nepustit?

Co se týče netopýrů?

Zatímco dutin stromů není v městských parcích mnoho, otevřených oken do bytů je nespočet. A netopýři hledající nějaké místo k odpočinku „pozvání“ do bytu neodmítnou. Podle Makoně totiž záleží na lidech, jak si svůj byt před netopýry ochrání. Zejména v místech, kde jsou problémy s netopýry každý rok.

Související příspěvky: