Jak dlouho je možné užívat Aloe vera gel?

Obsah

Jak dlouho je možné užívat Aloe vera gel?

Jak dlouho je možné užívat Aloe vera gel?

Délka pro vnitřně užívané doplňky stravy s aloe vera gelem není stanovena. „Osobně bych doporučil užívat tak dva až tři týdny každý den podle dávkování doporučeného výrobcem. Poté udělat přestávku, minimálně dva týdny, a dle potřeby je pak možné se k užívání aloe vera gelu vrátit," radí Tomáš Arndt.

Co obsahuje Aloe vera?

Aloe vera obsahuje velké množství enzymů či vzácné stopové prvky, dále minerály, vitamíny skupiny B, C, E, cholin a beta-karoten. Spousta lidí si rostlinu aloe vera pěstuje doma. Je to totiž velmi nenáročná pokojovka, dobře roste i v bytě s ústředním topením a stačí ji zalévat jednou týdně.

Jaké jsou účinky aloe vera na zdraví?

Odborná lékařská literatura popsala v souvislosti s použitím přípravků, které obsahují aloe vera, celou řadu nežádoucích účinků na zdraví, například se jedná o průjmy, sníženou hladinu draslíku v krvi (hypokalémie), poškození kůže při vystavení slunci (fototoxicita) nebo hypersenzitivní reakci.

Zda se jedná o doplněk stravy s Aloe vera?

Při výběru přípravku s aloe vera si rozhodně dejte pozor na to, zda doplněk stravy obsahuje jen čistý aloe vera gel z vnitřku listu a že neobsahuje také zpracovanou kůru listů, která má již zmíněný silně projímavý účinek. To by měl výrobce jednoznačně deklarovat v popisu přípravku.

Související příspěvky: