Jaké jsou typy animací?

Obsah

Jaké jsou typy animací?

Jaké jsou typy animací?

A právě podle datových typů těchto vlastností se rozlišují následující tři typy animací: DoubleAnimation – animace vlastností datového typu double. PointAnimation – animace bodů, tj. datového typu Point. ColorAnimation – animace barvy, tj. datového typu Color.

Co znamená animace v aplikacích?

Zdravý úsudek o přínosu tohoto "oživování" ve svých aplikacích a také o snadnosti užívání výsledného díla si již ovšem musíte vypěstovat sami. Animaci jako takovou chápeme jako postupnou změnu vlastností objektu v čase. Může se jednat o pohyb (změnu souřadnic), změnu tvaru, barvy a dalších.

Jak funguje animace na pozadí?

Na pozadí pak animace funguje tak, že se vypočítá rozdíl koncového a počátečního stavu (popř. jednotlivých složek stavů) a podělí se časem, za který se má animace uskutečnit. Takto dostaneme sérii jednotlivých snímků (v podstatě fotografií scény), které se v čase střídají.

Jak je animace definována?

Cílem bylo pouze získat představu, jak je taková animace přibližně definována. Na pozadí pak animace funguje tak, že se vypočítá rozdíl koncového a počátečního stavu (popř. jednotlivých složek stavů) a podělí se časem, za který se má animace uskutečnit.

Související příspěvky: