Jak zvýšit teplotu jablka ve sklepě?

Obsah

Jak zvýšit teplotu jablka ve sklepě?

Jak zvýšit teplotu jablka ve sklepě?

Teploty kolem nuly jablka poškozují. V teplém podzimu snižte teplotu ve sklepě poléváním podlahy vodou a větráním brzy po ránu, případně přes noc. V každém případě byste měli mít ve sklepě jak teploměr, tak i vlhkoměr – usnadní vám rozhodování.

Jak uložit jablka do sklepa?

Jablka ovšem nemusíte jen uložit do sklepa! Zkuste si nasušit křížaly (mlsat je místo slaných brambůrků bude mnohem zdravější), nakrouhat jablka do sklenic a zavařit (na štrúdl budou při ruce), uvařte si z nich kompot (dětem chutná i jako malá svačina) a hlavně nezapomeňte sníst alespoň jedno čerstvé jablko denně pro zdraví.

Jak se zbavit uskladněných jablek?

Každý týden (nejdéle po čtrnácti dnech) zkontrolujte stav uskladněných jablek, napadená odstraňte a zralá vezměte ke spotřebě. Pečlivá kontrola se vám vyplatí, uchováte jablka až do jara.

Kde najdete jablka do sklizně?

Je to snadné: najdete je po obvodu koruny, zatímco jablka uvnitř mají do sklizně ještě tak týden dva čas. Nejvhodnější k jejich trhání jsou rána či podvečery (v tu dobu je nižší teplota). Začněte u spodních větví a berte jen takové plody, které vám samy „skočí do dlaně“ – stopka jablka jde lehce oddělit od plodonoše.

Související příspěvky: