Jak použít barevný prostor Adobe RGB?

Obsah

Jak použít barevný prostor Adobe RGB?

Jak použít barevný prostor Adobe RGB?

Barevný prostor Adobe RGB je také dobrá volba, když pracujete s obrazy z profesionálních digitálních fotoaparátů, protože většina těchto fotoaparátů používá prostor Adobe RGB jako svůj výchozí barevný prostor. CMYK Určuje pro aplikaci barevný prostor CMYK.

Jaký je rozdíl mezi RGB a sRGB?

V porovnání s sRGB má Adobe RGB větší rozsah barev (gamut) a to hlavně v oblasti zelené a azurové barvy. Červená a modrá odpovídají hodnotám sRGB. Podívejte se na obrázek. Zdroj obrázku: Wikimedia Commons, CC BY 2.5. Prostor „2200 Matt Paper“ představuje barevný prostor CMYK, který se používá v tisku.

Jak použít nastavení barev v aplikacích Adobe?

Nastavení barev 1 Přizpůsobení nastavení barev. Ve většině pracovních postupů se správou barev je nejlepší použít předdefinovaná nastavení barev, která byla testována společností Adobe. 2 O pracovních barevných prostorech. Pracovní prostor je pomocný barevný prostor používaný k definování a úpravám barev v aplikacích Adobe. 3 Volby pracovního prostoru. Chcete-li zobrazit volby pracovního prostoru v aplikacích Photoshop, Illustrator nebo InDesign, vyberte položky Úpravy > Nastavení barev.

Související příspěvky: