Proč se snižuje komprese dieselového motoru?

Obsah

Proč se snižuje komprese dieselového motoru?

Proč se snižuje komprese dieselového motoru?

Proč se snižuje komprese dieselového motoru? 1 Porucha načasování. Poruchy časového mechanismu jsou častou příčinou ztráty komprese. Komprese je snížena v důsledku... 2 Opotřebení zrcátka válců. Zrcadlo válců dieselového motoru je nejvíce vystaveno tomuto zhoršení. Pokud jde o pístní... 3 Zničení pístů naftového motoru. Zničení pístu je druhou příčinou ztráty komprese, zejména... More ...

Jak funguje dieselový motor na naftu?

Dieselové motory se většinou používají na nákladních automobilech, ale je také poměrně často možné potkat vozy, které běží na naftu. Jak funguje motor na naftu? Vznětový motor je založen na kompresním zapálení paliva. Kromě toho je na ohřátý vzduch připojen motorový olej, který spadá do spalovací komory.

Co se děje, když motor nadále proudí?

Palivo do něj nadále proudí, akorát už se ve většině případů nejedná o naftu, ale o motorový olej, na který je schopen motor nadále zvesela běžet. Ten se do válců nejčastěji dostane skrze vadné turbodmychadlo. Právě skutečnost, že někudy začal do motoru pronikat olej, bývá příčnou jevu, který označujeme jako diesel runaway.

Co se stane, když se motor vytáčí do otáček?

V momentě, kdy se dieselový motor s řevem vytáčí do otáček dříve nepoznaných, se jen těžko zachovává chladná hlava. Přesto je ale potřeba udělat si jasno a jednat logicky. Mnoho lidí se po vypnutí klíčku žene odpojit baterii (samozřejmě v případě, že auto stojí), ale ani to už nemá smysl, neboť na elektronice je motor zcela nezávislý.

Související příspěvky: