Jaké jsou typy indukčních motorů?

Obsah

Jaké jsou typy indukčních motorů?

Jaké jsou typy indukčních motorů?

AC indukční motory používají řadu cívek napájenou a řízenou vstupním AC napětím. Pole statoru je generováno vstupním napětím a pole rotoru se indukuje polem statoru. Další typ AC motoru představuje synchronní motor, který je schopen pracovat s přesným napájecím kmitočtem.

Jaké jsou parametry zapojení motoru?

Zapojení motoru, tedy jeho předřadné jištění a přívodní kabel je závislý na použité aplikaci a vždy by měl vycházet z projektové dokumentace a měl by splňovat příslušné normy. Zde budou popsány pouze přibližné hodnoty! ... Reverzace se provádí přepólováním buď statoru, nebo rotoru. Ne však zároveň.

Proč je DC motor účinnější než AC motor?

Ve skutečnosti je DC motor o 30 % účinnější než AC motor v důsledku toho, že sekundární magnetické pole je generováno z permanentních magnetů namísto z vinutí z měděných vodičů. EC motory jsou bezkartáčové stejnosměrné motory řízené externí elektronikou – buď elektronickou deskou s plošnými spoji nebo frekvenčním měničem.

Jaká je životnost DC motorů?

Tato interakce mezi vnitřním rotorem a pevnými permanentními magnety vyvolává otáčení motoru. Podle společnosti Maxon Motor jsou DC motory omezeny systémem svých kartáčů a dosahují životnosti 1000 až 1500 provozních hodin, popř. méně než 100 provozních hodin při extrémních zatíženích.

Související příspěvky: