Co je gelová dezinfekce?

Obsah

Co je gelová dezinfekce?

Co je gelová dezinfekce?

Konzistence 1 Gelová. Gelová dezinfekce je ideální variantou na cesty a všude tam, kde nemáte po ruce vodu. Gelovou dezinfekci dáte na ruce a ty spolu otřete. 2 Tekutá. S tekutou dezinfekcí se často setkáte v nemocnicích a ve veřejných prostorách. Funguje velmi podobně jako gelová dezinfekce, tedy není potřeba ji používat s vodou. 3 Mýdlová. Mýdlová dezinfekce se používá stejně jako mýdlo. Je tedy potřeba ji používat společně s vodou a po namydlení rukou ji pořádně opláchnout.

Co je dezinfekce?

Dezinfekce je ničení mikroorganismů – ne však nutně jejich spor – pomocí chemických a fyzikálních (např. UV záření, vysoká teplota) metod. Provádí se v místech se zvýšenými nároky na čistotu z důvodu minimalizace nebo zamezení výskytu infekcí (nemocnice, výroba potravin a léčiv). Dezinfekci lze také definovat jako Čištění předmětu od některých nebo ...

Jaké jsou Dezinfekční látky?

Dezinfekční látky je potřeba odlišovat od antibiotik, která ničí mikroorganismy uvnitř těla, a od antiseptik, ničících mikroorganismy na živých tkáních. Sanitizéry jsou látky, které snižují počet mikroorganismů na bezpečnou úroveň.

Související příspěvky: