Jak kultivovat mikroorganizmy?

Obsah

Jak kultivovat mikroorganizmy?

Jak kultivovat mikroorganizmy?

Mikroorganizmy (bakterie, vláknité houby, kvasinky) se v mikrobiologických laboratořích kultivují na sterilních živných médiích, které splňují všechny požadavky na výživu a mají optimální pH, osmotické poměry a redoxpotenciál.

Co je pravidla práce v mikrobiologické laboratoři?

PRAVIDLA PRÁCE V MIKROBIOLOGICKÉ LABORATOŘI : 1. Vstup do mikrobiologické laboratoře je dovolen pouze osobám, které tam pracují. Svrchní oděv je nutné před vstupem do laboratoře odložit do skříněk na chodbě a převléknout se do čistého laboratorního pláště.

Co jsou principy mikrobiologickéráce?

PRINCIPY MIKROBIOLOGICKÉ PRÁCE Práce v mikrobiologické laboratoři se musí stejně tak jako v laboratoři chemické řídit pravidly ”Správné laboratorní praxe (SLP)”. Tato skutečnost je obzvláště důležitá v dnešní době zavedením mezinárodních norem ISO a norem platných v EU.

Co jsou destičkové mikrotesty?

Destičkové mikrotesty oproti zkumavkovým (jeden test = jedna zkumavka) šetří materiál, energii, čas, prostor a jsou snadno proveditelné. Souprava zpravidla obsahuje reprezentativní soubor 10 až 20 biochemických testů. Mikrotesty pomáhají odstraňovat nesrovnalosti dané individuálními rozdíly v přípravě médií, provedení i hodnocení.

Související příspěvky: