Co se děje v tabulkových procesorech?

Obsah

Co se děje v tabulkových procesorech?

Co se děje v tabulkových procesorech?

Většina moderních tabulkových procesorů umožňuje velmi efektivní rozšiřování vzorců do okolních buněk. Základním předpokladem je, že kopie mají vzniknout v sousedních buňkách (vodorovných či svislých). Může to působit omezujícím dojmem, ale pravdou je, že se jedná o nejčastější případ.

Co jsou tabulkové procesory?

Kromě zadávání údajů do tabulek umožňují také k definování nejrůznějších vztahů mezi těmito daty, jako jsou funkční závislosti, grafy nebo barevné vizualizace dat. Základem veškeré práce v tabulkových procesorech jsou tabulky. Každá tabulka se skládá z elementárních částí, tzv. buněk.

Jaká je Síla tabulkových procesorů?

Největší síla tabulkových procesorů ale spočívá v dalším zpracování zadaných dat. Nejčastěji se jedná o nejrůznější výpočty nad zadanými daty, např. základní matematické operace sčítání, odčítání, násobení nebo dělení. Od kalkulačky se tabulkový procesor liší v možnosti odděleného zadávání dat (čísel) a operací nad nimi (např. jejich součin).

Jak se liší tabulkový procesor od kalkulačky?

Od kalkulačky se tabulkový procesor liší v možnosti odděleného zadávání dat (čísel) a operací nad nimi (např. jejich součin). Pro zadání určité matematické operace se používají tzv. vzorce. Vzorec si lze představit jako rovnici, která může obsahovat čísla, proměnné hodnoty, funkce atd.

Související příspěvky: