Zda se připojit na vodovod nebo podzemní vodu?

Obsah

Zda se připojit na vodovod nebo podzemní vodu?

Zda se připojit na vodovod nebo podzemní vodu?

Otázku, zda se připojit na vodovod nebo realizovat vlastní zdroj podzemní vody, opakovaně řeší mnozí vlastníci a uživatelé rodinných domů, chat a chalup.

Jak se mění hladina podzemní vody?

Hloubka, ve které leží hladina podzemní vody, se mění v závislosti na množství srážek a na dalších faktorech. Hladinu podzemní vody můžeme spatřit, když se podíváme do mělčí studně – hladina vody ve studni je současně hladinou podzemní vody. Odkud se bere pramenitá voda?

Co je vadózní podzemní voda?

Původ 1 Většina vody pod zemským povrchem pochází ze vsaku povrchové vody, ta se nazývá vadózní podzemní voda. Část této vody... 2 Pokud vystupuje z nitra Země, jedná se o juvenilní podzemní vodu. Ta může vyvěrat například ve vulkanických oblastech a... More ...

Co jsou individuální zdroje podzemních vod?

Oproti tomu individuální ("domovní") zdroje podzemních vod většinou představují relativně dostupné zdroje pitné či užitkové vody, které nejsou vázané na existenci či výstavbu velkých investičních celků (úpravny a vodárny, vodovodní přivaděče a řady). Nelze opominout také ekonomický přínos ve vazbě na neustále rostoucí ceny vodného.

Související příspěvky: