Jaké rostliny zdobí květináč?

Obsah

Jaké rostliny zdobí květináč?

Jaké rostliny zdobí květináč?

Rostlinu zdobí i oválné kožovité listy a stříbrné kořeny – ty nechte volně růst a dopřejte jim přístup světla. Substrát v květináči nesmí nikdy zcela vyschnout a zálivková voda nesmí přijít do středu listové růžice. Listy se mají pravidelně rosit. Se správnou péčí může kvést až třikrát do roka.

Jaké jsou květy této tropické rostliny?

Velké lesklé listy a bílé květy tvoří ozdobu této tropické rostliny pocházející z Kolumbie a Venezuely. Květy vyrůstající vzpřímeně na dlouhých stopkách vydrží velmi dlouho. Obdivovat je můžete takřka celoročně. Díky své zásobárně vody je vhodný k osvěžení vzduchu.

Kdo je nejstarší rostlinou na Zemi?

Kapradiny patří k jedněm z nejstarších rostlin na Zemi. Ledviník ztepilý ( Nephrolepis exaltata) funguje v kancelářském prostředí jako výborný pohlcovač škodlivých imisí, zvláště formaldehydu. Do vzduchu naopak přidává životadárnou vláhu. Nemá květy, o to větší péči však vyžadují jeho listy.

Které rostliny jsou tajnosnubné?

Grimmia pulvinata, mech Výtrusné rostliny (Sporophyta), dříve nazývané též tajnosnubné rostliny (Cryptogamae), jsou rostliny nevytvářející květy, plody ani semena, rozmnožující se pomocí výtrusů.

Související příspěvky: