Jak se uvolňuje elektrolyt v akumulátoru?

Obsah

Jak se uvolňuje elektrolyt v akumulátoru?

Jak se uvolňuje elektrolyt v akumulátoru?

Akumulátor je doplněn o ventily, které zajistí uvolnění plynů, pokud se zvýší tlak při namáhavém (např. extrémně rychlém) nabíjení nebo při rychlém vybíjení. Elektrolyt je napuštěn do separátoru, což je lepší než zaplavení elektrod kapalinou, jedná se o podobné řešení jako u systémů na bázi niklu a lithia.

Co jsou akumulátory akumulátorů?

Víko mají obvykle dvojité, hermeticky uzavřené, popř. s labyrintovým systémem pro zpětný odtok a kondenzaci elektrolytu – nemají odvětrávací zátky. Mohou mít také indikátor stavu nabití („magické oko“) – obr. 5. Jsou v současnosti nejpoužívanější druhem akumulátorů u motorových vozidel a mobilních strojů.

Jaká je životnost akumulátoru?

Životnost podle druhu provedení akumulátoru uvádějí výrobci v úrovni 400 až 800 nabíjecích cyklů. 1 nabíjecí cyklus zahrnuje vždy 50 % vybití a neprodlené 100% nabití. Časové vyjádření životnosti je proto také samozřejmě velmi závislé na druhu akumulátoru a provozních podmínkách.

Jaké jsou Akumulátory elektrické energie?

Druhy akumulátorů elektrické energie 1 Elektrochemický akumulátor. Nejběžnější typy akumulátorů jsou založeny na elektrochemickém principu. Elektrochemické... 2 Tepelný akumulátor. Tepelné akumulátory akumulují energii ve formě tepla, představují většinou speciální zařízení nebo... 3 Mechanický akumulátor. Průřez vodní elektrárnou Mechanické akumulátory akumulují mechanickou... More ...

Související příspěvky: