Co je nejběžnější šnek v akváriu?

Obsah

Co je nejběžnější šnek v akváriu?

Co je nejběžnější šnek v akváriu?

Jde asi o nejběžnějšího plže, kterého si dotáhnete domů většinou s nějakou rostlinou. Právě tento šnek se snadno přemnoží, když má k tomu (ne)dobré podmínky. Pokud ale akvárium funguje správně, nepřemnoží se. A zároveň může být velkým pomocníkem, likviduje zbytky krmiv, řasy i mrtvé živočichy v akváriu.

Jak se přemnoží akvárijní šnek?

Akvarijní šnek se nepřemnoží, pokud nemá hojnost potravy. Tedy pokud je akvárko plné řas, zbytků potravy pro ryby (při překrmování) nebo často umírají rybky, které šneci likvidují, pak šneci se přemnožují. Problém je tedy v podmínkách v akváriu, nikoliv ve šnecích.

Proč jsou akvarijní šneci problém?

Akvarijní šneci jsou pak pro některé nepřítelem číslo jedna a všemožnými způsoby se je snaží v akvárku zlikvidovat. Jenže jsou šneci původci problému, nebo naopak problémům předcházejí? Aby věta zněla správně, tak šneci nejsou problém, ale přemnožení šneci značí problém v akváriu. Akvarijní šnek se nepřemnoží, pokud nemá hojnost potravy.

Proč se akvarijní šnek přemnoží?

Akvarijní šnek se nepřemnoží, pokud nemá hojnost potravy. Tedy pokud je akvárko plné řas, zbytků potravy pro ryby (při překrmování) nebo často umírají rybky, které šneci likvidují, pak šneci se přemnožují.

Související příspěvky: