Jaké jsou varné typy brambor?

Obsah

Jaké jsou varné typy brambor?

Jaké jsou varné typy brambor?

Varné typy brambor jsou celkem tři – a rozeznáte je jednoduše díky barvám, kterými jsou označeny. Varný typ A – zelená barva Tyhle brambory mají po uvaření pevnou a tuhou, nicméně na druhou stranu jemnou dužinu, nejsou moučné – a ani v případě, že je na sporáku zapomenete „o něco déle“, se nerozvaří.

Jak pěstovat brambory v pytli?

Pěstování brambor v pytli. Tento způsob pěstování využívá toho, že když brambor klíčí, tak nasazuje výživové a plodné kořeny (části kořenů, na kterých rostou hlízy) postupně po celé délce lodyhy. Výhodou je, že se nemusí plít plevel, je dobrá ochrana před jarními mrazíky, velmi nízká, takřka žádná spotřeba hnojiv.

Jaké jsou první listy brambor?

Podle teploty začínají brambory ukazovat první listy asi dva týdny po výsadbě. Rostou velmi rychle a během růstu je vhodné rostliny dvakrát přihrnout nejen kvůli provzdušnění půdy, ale i kvůli částečné redukci plevelů. Při nedostatku vláhy je dobré brambory zalévat, aby narostly velké a kvalitní hlízy.

Jaké je hnojení bramborů?

Brambory jsou náročné na živiny, vyžadují proto nejen organické, ale i minerální hnojení, např. kompost či rozleželý hnůj, z minerálních hnojiv se osvědčuje síran draselný nebo cererit rozhozený v dávkách asi 200–500 g na m2. Záhon by měl být zrytý a vyhnojený organickým hnojivem již na podzim.

Související příspěvky: