Kde jsou dividendy v hotovosti?

Obsah

Kde jsou dividendy v hotovosti?

Kde jsou dividendy v hotovosti?

Většina dividend jsou dividendy v hotovosti. O frekvenci výplaty dividend stejně jako o datumu výplaty dividendy rozhoduje společnost a musí schvaluje to valná hromada. Datum, kdy dojde k výplatě dividendy je také známo pod termínem ex dividend date (v češtině se používá termín rozhodný den).

Co jsou dividendové akcie?

Dividendové akcie jsou akcie veřejných společností. Tyto společnosti vyplácejí akcionářům část zisku společnosti. Dividendy se obvykle vyplácejí čtvrtletně a představují pro akcionáře způsob, jak se podílet na úspěchu společnosti.

K čemu patří dividendové akcie?

Dividendové akcie patří k těm bezpečnějším akciím. Při správném výběru mohou být dividendové akcie tím pravým nástrojem pro vytvoření portfolia, které nám bude generovat určitý pasivní příjem.

Jak se vyplácejí dividendy?

Dividendy se obvykle vyplácejí čtvrtletně a představují pro akcionáře způsob, jak se podílet na úspěchu společnosti. Většina dividend jsou dividendy v hotovosti. O frekvenci výplaty dividend stejně jako o datumu výplaty dividendy rozhoduje společnost a musí schvaluje to valná hromada.

Související příspěvky: