Jak pěstovat speciální plodiny?

Obsah

Jak pěstovat speciální plodiny?

Jak pěstovat speciální plodiny?

Dále očkovací látka a poradenství po celou dobu pěstování Za speciální plodiny můţeme povaţovat také olejniny, které mají speciální vyuţití. Speciální plodiny se mohou pěstovat v reţimech konvenčního i alternativního zemědělství.

Jaké jsou hlavní druhy polních plodin?

Hlavní druhy polních plodin, vzhledem k jejich velkému zastoupení u nás, v EU i ve světě mají mnohdy vlivem méně příznivých podmínek, především půdních, ale i klimatických, niţší konkurenceschopnost.

Co se týče plodin?

PŘEDMLUVA Předloţený učební text se snaţí být stručným přehledem o skupině plodin, která je specifická na jedné straně speciálním vyuţitím v nejrůznějších oborech lidské činnosti, na straně druhé se jedná o plodiny, jejichţ všechny části jsou beze zbytku vyuţitelné.

Co se týká speciálních plodin?

Tradiční speciální plodinou je chmel. Mezi speciální plodiny se zařazuje také len setý, ať uţ forma len setý přadný, tak len setý olejný, především proto, ţe se jedná o druhy téměř beze zbytku vyuţitelné. Obdobné postavení má konopí seté. V ČR se také pěstuje námel, který se očkuje na vybrané odrůdy ţita.

Související příspěvky: