Které jsou Národní parky v kanadskě?

Obsah

Které jsou Národní parky v kanadskě?

Které jsou Národní parky v kanadskě?

Národní parky v Kanadě, které vám vyrazí dech 1 Národní park Banff, Alberta. Národní park Banff se pyšní mnoha „nej“ – nejstarší, nejfotogeničtější, nejnavštěvovanější a nejpopulárnější národní park v Kanadě. 2 Národní park Jasper, Alberta. Národní park Jasper se rozprostírá zhruba 90 kilometrů severně od Banffu. ... 3 Pacific Rim National Park Reserve, Britská Kolumbie. Národní park Pacific Rim najdete v Britské Kolumbii na západním pobřeží ostrova Vancouver Island. Park byl založen v roce 1970.

Kde nalezneme Národní parky?

Národní parky nalezneme celkem v 27 státech USA a dvou nezačleněných územích. Nejvíce národních parků má na svém území Aljaška a Kalifornie – v obou případech jich je 8.

Co se platí za vstup do národních parků?

Vstupné do jednotlivých národních parků se liší – v některých se za vstup neplatí vůbec a hradí se jen parkovné. Pokud se platí vstup, bývá možné platit buď za jednotlivce, nebo za auto a všechny lidi v něm. To bývá samozřejmě výhodnější již v okamžiku, kdy v něm cestují alespoň dva lidé.

Kde jsou Národní parky v USA?

Přehled národních parků v USA Český název Anglický název Stát Vznik Carlsbadské jeskyně Carlsbad Caverns Nové Mexiko 14.5.1930 Congaree Congaree Jižní Karolína 10.11.2003 Crater Lake Crater Lake Oregon 22.5.1902 Cuyahoga Valley Cuyahoga Valley Ohio 11.12.2000 34 more rows ...

Související příspěvky: