Proč jsou ceny potravin v západní Evropě nižší?

Obsah

Proč jsou ceny potravin v západní Evropě nižší?

Proč jsou ceny potravin v západní Evropě nižší?

V západní Evropě jsou výdaje na jídlo nižší než ve východní Evropě. Hlavní důvod je ten, že ceny základních potravin jsou ve východní Evropě přibližně dvakrát tak levnější, ale platy jsou zde nižší více než trojnásobně (většinou i více).

Kde jsou nejnižší domácí produkty v členských zemích Evropské unie?

Z členských zemí Evropské unie nám patří 17. místo a až za námi je Portugalsko a země východní Evropy. Nejnižší hrubý domácí produkt na jednoho obyvatele z členských zemí EU je v Bulharsku a Rumunsku.

Jaké jsou hodnocení životních podmínek v Evropě?

Náš každodenní život ovlivňuje celá řada věcí, nicméně ekonomické hodnocení převažuje. Bez peněz nemůžeme sobě a svým blízkým splnit většinu snů. Z tohoto důvodu je v hodnocení životních podmínek v Evropě zahrnuto: HDP na obyvatele, kupní síla průměrné mzdy, míra nezaměstnanosti či výše zdanění.

Kde je nejnižší míra korupce v Evropě?

Nejnižší míra korupce na světě je v Dánsku a Švédsku. Skandinávské země se pohybují na předních medailových místech dlouhodobě. Z východoevropských zemích je na tom nejlépe Estonsko. Výše dosahované průměrné mzdy se v Evropě mezi jednotlivými zeměmi liší (i mezi jednotlivými domácími regiony).

Související příspěvky: