Co signalizuje nedostatek vitamínu B12?

Obsah

Co signalizuje nedostatek vitamínu B12?

Co signalizuje nedostatek vitamínu B12?

Projevy nedostatku vitamínu B12: těchto 9 příznaků signalizuje jeho deficit! Nedostatek vitamínu B12 je velmi závažný, protože kobalamin (jiný název pro vitamín B12) hraje důležitou roli při tvorbě červených krvinek a DNA a podílí se také na zajištění správné funkce nervového systému. Co si z článku odnést?

Může být nedostatek vitamínu B12 způsoben poruchami motility?

Neléčený nedostatek vitamínu B12 může způsobit tak závažné narušení nervového systému, že dojde k poruchám motility (tedy způsobu jakým chodíte nebo se hýbete). Nedostatek vitamínu B12 může narušit udržování rovnováhy a koordinaci pohybů a zvýšit tak riziko pádů.

Proč je nedostatek vitamínu B12 závažžný?

Nedostatek vitamínu B12 je velmi závažný, protože kobalamin (jiný název pro vitamín B12) hraje důležitou roli při tvorbě červených krvinek a DNA a podílí se také na zajištění správné funkce nervového systému.

Kdo trpí nedostatkem vitamínu B12?

Lidé, kteří trpí nedostatkem vitamínu B12 mají často bledou nebo nažloutlou pokožku či oční bělmo. Tomuto stavu se se říká žloutenka. Žloutenka je způsobena zvýšením hladiny bilirubinu v krvi. Bilirubin je jednak součástí žluče, ale hlavně je i odpadním produktem, který vzniká při rozkladu červených krvinek.

Související příspěvky: