Jaké jsou bambusové stupně mrazu?

Obsah

Jaké jsou bambusové stupně mrazu?

Jaké jsou bambusové stupně mrazu?

Zásadně lze bambusy rozdělit na interiérové, které naši zimu venku nepřežijí, a venkovní s různým stupněm zimovzdornosti, respektive mrazuvzdornosti. Prodejci zpravidla uvádějí, kolik stupňů mrazu daný druh bambusu snese.

Kde se bambus nejlépe daří?

Bambusu se však nejlépe bude dařit tam, kde je větší vzdušná vlhkost. Tedy v podhůří a v horách na místech chráněných před větry. Silnější a trvalejší sněhová vrstva bambus před mrazem velmi dobře ochrání. Pěstitelé, kteří u nás pěstují bambusy v nadmořských výškách kolem sedmi osmi set metrů, mají s bambusy dobré zkušenosti.

Kdo byl první bambus v bahně?

Rok 2005 nepřežil ani první můj bambus – fargézie, která po celou dobu skomírala v bahně a po rozdělení trsu a přesazení zašla. Podle čeho mají lidé, kteří chtějí začít bambusy pěstovat, vybrat vhodný druh?

Kdy vysadit bambusové sazenice?

Kontejnerované bambusy lze samozřejmě vysazovat až do podzimu, ale čím později se vysadí, tím menší prostor prokoření, a tedy tím větší nebezpečí, že přes zimu zaschne. Je proto vhodné každou sazenici vysadit hlouběji, než původně rostlina rostla, samozřejmě přiměřeně její velikosti.

Související příspěvky: