Co jsou fazole v našem jídelníčku?

Obsah

Co jsou fazole v našem jídelníčku?

Co jsou fazole v našem jídelníčku?

Fazole patří mezi potraviny, které by neměly v našem jídelníčku chybět. Jedná se o levnou surovinu, která je navíc zcela nenáročná na přípravu a která tvoří skvělý doplněk mnoha pokrmů. Fazole představují také významný zdroj vlákniny a rostlinných bílkovin.

Co jsou fazole zdravé?

Fazole jsou velice zdravý pokrm, patří k potravinám, které lze konzumovat i ve večerních hodinách. Jedná se o potravinu velice výživnou, zdravou, která obsahuje řadu nezbytně důležitých složek pro lidský organismus.

Proč jsou červené fazole zdravé?

Červené fazole jsou bohaté na vlákninu a antioxidanty a jsou považovány za zdravou plodinu. To ovšem v případě, že jsou uvařené po dobu nejméně deseti minut. Kdybychom je jedli syrové, pak by toxin fytohemaglutinin, který obsahují, mohl mít ničivé účinky na žaludek a na střeva a měli bychom příznaky podobající se otravě jídlem.

Proč jsou fazole jedovaté?

Všechny fazole až na fazole Mungo a Adzuki jsou jedovaté. Jedovaté jsou i jejich lusky, klíčky a další části. To však neznamená, že bychom měli fazole ze svého jídelníčku vyloučit nebo se jich obávat. Důležité je, abychom věnovali pozornost jejich přípravě. Fazole jsou totiž velmi zdravé.

Související příspěvky: