Jaké jsou výhody vytápění zemního plynu?

Obsah

Jaké jsou výhody vytápění zemního plynu?

Jaké jsou výhody vytápění zemního plynu?

Využití zemního plynu 1 Vaření a ohřev vody. Vařit a ohřívat vodu v domácnosti můžete prostřednictvím elektřiny i zemního plynu. Jaké jsou... 2 Vytápění. Rozšířené je v ČR vytápění zemním plynem. Má četné výhody. Mezi ně patří především energetická účinnost,... 3 Využití v dopravě. Zemní plyn se uplatňuje rovněž v dopravě. Jeho masivnější využívání propagují především... More ...

Co je zemní plyn?

Zemní plyn je z fyzikálního hlediska směs plynných uhlovodíků, jejichž hlavní složkou je metan. Ze strategického hlediska je to ale jeden z nejdůležitějších primárních energetických zdrojů. Článek popisuje rozdělení zásob zemního plynu na Zemi a ukazuje hlavní plynovody v Evropě a v České republice.

Kde dodáváme zemní plyn do Evropy?

Do Evropy se zemní plyn dodává buď systémem podzemních plynovodů do Španělska a Itálie nebo ve zkapalněné formě zejména do Španělska, Francie a Itálie. Zemní plyn dodávaný z Alžírska patří mezi plyny typu H. Nizozemí je nejvýznamnějším západoevropským dodavatelem zemního plynu.

Kde jsou největší zásoby zemního plynu?

Největší zásoby zemního plynu se nacházejí na územích Ruska a zemí Středního Východu. Z pohledu zásobování Evropy jsou vedle zásob na území Ruska důležité zásoby v kontinentálním šelfu Severního moře. Zde se nachází cca 80 % evropských zásob zemního plynu (kromě ložisek na území bývalého Sovětského svazu).

Související příspěvky: