Co je borax?

Obsah

Co je borax?

Co je borax?

Borax 1 Co je to borax. Chemický vzorec je Na2 [B4O5 (OH)4]•8H2O, tedy tetraboritan sodný. Název borax označující jednoklonný... 2 Použití boraxu. Své využití nachází borax v chemickém a potravinářském průmyslu, sklářství, papírenství, v zemědělství... 3 Použití boraxu v domácnosti. V domácnosti se borax nachází v mýdlech, změkčovači vody a jako bělidlo v pracích... More ...

Jak se používají boraxové globule?

Borax globule . Boraxové globule se používají při léčbě mykotické vulvovaginitidy. Příčinou mykotické vulvovaginitidy jsou kvasinky rodu Candida. Asi v 90 % případů je to Candida albicans, asi v 10 % případů C. glabrata. Zachytit se může řada dalších druhů, které však dohromady tvoří jen asi 1 % případů.

Kde dostanete krystalický borax?

Koupit ho dostanete buď opravdu jako chemikálii (v obchodě např.s fotopotřebami), nebo jako tavidlo (svařovací materiály) nebo jako hnojivo (zahrádkářské potřeby), což je cenově asi nejdostupnější, na čistotě v daném případě tolik nezáleží. Krystalický borax je ale dekahydrát, to znamená, že obsahuje značné množství krystalicky vázané vody.

Související příspěvky: