Jak oddělit růžice bromélie?

Obsah

Jak oddělit růžice bromélie?

Jak oddělit růžice bromélie?

Dceřiné růžice oddělujte až v době, kdy jsou dostatečně vyvinuté. Mladé rostliny mohou již další rok kvést. Broméliím vyhovuje směs zeminy, která může dobře odvádět vodu. Proto je nejvhodnější zemina, která je obohacena o rašelinu, do které se přidává například hrubý listový humus, drcená kůra, perlit nebo hrubozrnný písek.

Kde rostou bromélie?

Bromélie se v zásadě dělí podle způsobu, kde rostou, na dva rozdílné typy – terestrické – rostoucí normálně v květináči zasazené v půdě, epifytické a aerofytní – rostoucí na nějakém jiném podkladě, například přilepené či přivázané drátkem na kůře nebo mechu.

Jaké jsou vlastnosti bromélie?

Broméliím vyhovuje směs zeminy, která může dobře odvádět vodu. Proto je nejvhodnější zemina, která je obohacena o rašelinu, do které se přidává například hrubý listový humus, drcená kůra, perlit nebo hrubozrnný písek. Můžete použít i půdní substrát určený pro orchideje. Mezi bromélie patří i ananas.

Jak pečovat o bromélie?

Toto rozdělení slouží jen pro základní orientaci jak o bromélie pečovat, protože určuje pouze způsob, jakým rostlina přijímá vodu a jak s vodou hospodaří. Rostliny umístíme na světlé, nikoli však slunné místo (v pralese rostou v korunách stromů, které jim poskytují polostín).

Související příspěvky: