Jak použít kokosový olej na rty?

Obsah

Jak použít kokosový olej na rty?

Jak použít kokosový olej na rty?

V porovnání s balzámy na rty, které mohou obsahovat mnoho nezdravých a potenciálně toxických složek, pomáhá kokosový olej správně vyživovat poškozené rty, poskytuje dostatek ochrany proti slunečnímu záření, a navíc je i jeho konzumace bezpečná. Smíchejte dvě lžíce kokosového oleje se dvěma lžícemi včelího vosku a jednou lžící bambuckého másla.

Můžeme přidávat kokosový olej do koktejlů?

Kokosový olej je možné přidávat také do ovocných šťáv a koktejlů, přičemž přidáváme jednu až dvě polévkové lžíce. Dojde ke zlepšení chuti nápoje a zvýšení přísunu zdravých tuků. V kinech můžeme často cítit typickou vůni popcornu.

Jak použít kokosový olej během sportu?

Kokosový olej představuje rychlý zdroj energie během sportu, neboť obsahuje rychle působící mastné kyseliny se středně dlouhými řetězci (z anglického MCFA - medium chain fatty acids). Zkuste sladké nápoje nahradit vodou s čerstvým ovocem, Chia semeny a malým množstvím kokosového oleje.

Jak použít kokosový olej při bolesti v krku a kašli?

Při bolesti v krku či kašli můžete vyzkoušet použití kokosového oleje místo pastilek, které bývají obvykle s obsahem umělých příchutí a barviv. Pro zmírnění bolesti v krku či kašle užívejte ½- 1 lžičku kokosového oleje 3x denně, můžete kombinovat s čajem obsahujícím kokosový olej a kořen lékořice.

Související příspěvky: