Jaký je vysoký příjem Coca-Coly?

Obsah

Jaký je vysoký příjem Coca-Coly?

Jaký je vysoký příjem Coca-Coly?

To je sice pravda, ale musíme mezi sebou rozlišovat jeho dlouhodobý vysoký příjem (ať už z Coca-Coly, nebo jiných potravin) a jeho zvýšenou potřebu při určité akutní situaci, kterou může být třeba průjmové onemocnění.

Může Coca-Cola pomoci při onemocnění trávicího traktu?

Ačkoliv to může být překvapující, při lehčích onemocněních trávicího traktu může být Coca-Cola použita jako zdroj rychlé a lehce vstřebatelné energie a fosforu. Kyselina fosforečná může být nápomocná při rozkladu hůře stravitelných částí potravy. 2. Je pro nás Coca-Cola a další podobné nápoje významným zdrojem kofeinu?

Jaká je spotřeba Coca-Cola na osobu za rok?

Ačkoliv se 99 % naší populace shodne na tom, že pití Coca-Coly a dalších slazených nápojů nám z výživového hlediska kromě rychle využitelné energie nic nepřináší, jejich spotřeba je nadále vysoká. V průměru se u nás podle Českého statistického úřadu pohybuje spotřeba kolem 90 litrů na osobu za rok.

Co se mluví o Coca-Cole?

V odborné literatuře se však zcela seriózně o Coca-Cole mluví jako o vhodné terapii tzv. fytobezoárů. Jedná se o větší kusy nestravitelných zbytků rostlinné potravy, které by mohly zablokovat průchodnost trávicí soustavy a celkově způsobovat dyskomfort.

Související příspěvky: