Jak nalévat zrna kukuřici?

Obsah

Jak nalévat zrna kukuřici?

Jak nalévat zrna kukuřici?

V období nalévání zrna kukuřici zalévejte. Palice kukuřice sklízejte ve voskově mléčné zralosti. Jakmile zhnědnou blizny vyčnívající z palic (vlasy), rozbalte listeny kryjící palici a do zrna zatlačte nehtem. Pokud se objeví mléčná tekutina, je zrno zralé.

Co je cukrová kukuřice?

Cukrová kukuřice ( Zea mays invar. saccharata) bude zajímat zahrádkáře. Je zařazena mezi zeleninu a konzumuje se syrová nebo na mnoho způsobů v kuchyňské úpravě. Semena obsahují hodně cukru, vitaminu B i vlákniny. Pukancovou kukuřici ( Zea mays everta) znají milovníci popcornu v podobě pražených puklých zrn.

Jak uvařit kukuřici?

Rychlou variantou přípravy je kukuřici uvařit. Vložíte kukuřici do vroucí osolené vody, přičemž poměr by měl být asi 5 litrů vroucí vody na 1 lžíci soli. Celá kukuřice musí být ponořená. Průběžně kukuřici kontrolujte a případně vodu dolévejte.

Co je moučná kukuřice?

Moučná kukuřice ( Zea mays amylacea) má měkká zrna složená převážně ze škrobovin. Používá se k výrobě mouky na speciální pečivo (tortilly a podobně), bývá i barevná. U nás se nepěstuje, takže ji uvádím spíše pro zajímavost.

Související příspěvky: