Co je debetní zůstatek?

Obsah

Co je debetní zůstatek?

Co je debetní zůstatek?

Debetní zůstatek. Debetní zůstatek je záporný zůstatek na bankovním účtu klienta. Tuto částku, která je uvedena na výpisu z účtu, klient dluží bance ať už v rámci poskytnutého úvěru, povoleného přečerpání či z jiného důvodu. Opakem je kreditní zůstatek, což je kladný zůstatek, kdy banka dluží peníze klientovi.

Co je debetní karta?

Debetní karta je platební karta přímo spojená s bankovním účtem majitele, která umožňuje provádět finanční operace (výběr peněz v hotovosti, bezhotovostní platby v maloobchodní síti nebo na internetu atd.), jen pokud je na účtu, ke kterému byla karta vydána, dostatek peněz (nelze platit do záporného zůstatku na účtu).

Jaké jsou výhody debetních karet?

Výhody debetních karet 1 Komfort: držitelé s sebou nemusí nosit velkou hotovost, mají kdykoli rychle k dispozici prostředky, uložené na svém... 2 Kontrola: debetní karty poskytují větší kontrolu v reálném čase, při nepovoleném kontokorentu nelze vyčerpat více než je... 3 Poplatky: jelikož je karta financována z peněz držitele účtu, neplatí se úroky, které naopak u kreditní... More ...

Související příspěvky: