Může ledvinový onemocnění postihnout ledvinu?

Obsah

Může ledvinový onemocnění postihnout ledvinu?

Může ledvinový onemocnění postihnout ledvinu?

Toto imunitně ovlivněné onemocnění může postihnout buď jen ledvinu, anebo může být součástí celkového onemocnění. Při dalším onemocnění, takzvaných polycystických ledvinách, dochází k vývojové poruše tohoto orgánu, která často vyústí do selhání.

Jaké jsou příznaky onemocnění ledvin?

"Onemocnění ledvin bohužel často nemusí mít žádné příznaky, až 40% pacientů, kteří musí být léčeni náhradou funkce ledvin (dialýzou nebo transplantací) mají jako první příznaky projevy selhání ledvin.

Kde jsou pacienti s onemocněním ledvin?

Zhruba u devíti tisíc pacientů ledviny úplně selžou a oni pak musí chodit na dialýzu nebo podstoupit transplantaci. Ve čtvrtek 11. března na Světový den ledvin se můžete nechat zdarma vyšetřit. Pacientů s onemocněním ledvin podle zkušeností lékařů v Česku přibývá, i když přesná data nejsou k dispozici.

Jak se správně starat o ledviny?

Jak se správně starat o ledviny 1 Stav ledvin pravidelně hlídejte, pokud trpíte na vysoký tlak, cukrovku a časté záněty močových cest. Obezřetní buďte,... 2 Měřte si čas od času krevní tlak. Je-li vyšší, neotálejte s návštěvou lékaře. 3 Na ledviny má neblahý vliv dlouhodobé užívání léků na tišení bolesti. Naučte se ji řešit i jinými způsoby. 4 Dbejte na pitný režim – hlavní čás... More ...

Související příspěvky: