Proč vzniká diabetická noha u diabetiků?

Obsah

Proč vzniká diabetická noha u diabetiků?

Proč vzniká diabetická noha u diabetiků?

Diabetická noha vzniká je komplikací nesprávně nebo nevhodně léčené diabetické neuropatie či ischemické choroby dolních končetin u diabetiků.

Jaké jsou způsoby léčby diabetické nohy?

Léčba diabetické nohy závisí na závažnosti příznaků. Obecně se používají konzervativní (neoperační) a operační (chirurgické) způsoby léčby. Lékaři se obecně vždy snaží diabetickou nohou léčit konzervativně a teprve pokud konzervativní léčba nepomáhá, přistupují k chirurgickému odstranění poškozených tkání (debridement, amputace).

Jak pečovat o nohy pro diabetiky?

Prevence poranění nohy a snížení rizika rozvoje syndromu diabetické nohy je pro diabetiky zásadní. Je proto nutné o nohy správně pečovat a dodržovat následující zásady: Každodenní prohlídka nohou: každý den si pečlivě prohlédněte nohy a sledujte, zda na nich nejsou známky poranění, otlaků, puchýřů či zda nedochází ke změně zbarvení kůže.

Proč jsou diabetiky náchylnější k onemocnění?

Lidé s diabetem jsou náchylnější k onemocnění dolních končetin, která vznikají v důsledku dlouhodobě vysoké hladiny glukózy v krvi. Mezi hlavní problémy, které diabetiky postihují patří diabetická neuropatie a ischemická choroba dolní končetiny.

Související příspěvky: