Může kokosová voda pomoci snížit tlak?

Obsah

Může kokosová voda pomoci snížit tlak?

Může kokosová voda pomoci snížit tlak?

Shrnutí: Kokosová voda může pomoci snížit tlak a studie na zvířatech ukazují, že pomáhá snižovat i tvorbu krevních sraženin v tepnách. Kokosová voda je zdravý nápoj, který byste měli pít zejména při zvýšené fyzické námaze (sportovní výkony, těžká práce, apod.).

K čemu došlo při pravidelném užívání kokosové vody?

Při pravidelném užívání kokosové vody došlo ke snížení aktivity volných radikálů a současně ke snížení krevního tlaku a hladin triglyceridů a inzulinu v krvi ( 7 ). Zatím však nebyly provedeny žádné studie, které by zkoumaly antioxidační účinky kokosové vody přímo na lidech.

Kde se nachází kokosová voda?

Kokosová voda se nachází uvnitř mladého, zeleného kokosu a pomáhá vyživovat celý kokos během zrání. Při dozrávání se část kokosové vody přemění na tvrdou pevnou dužinu. Zbytek kokosové vody pak zůstává uvnitř kokosu ( 1 ).

Co je kokosová voda pro zdraví?

Kokosová voda je v posledních letech velmi oblíbeným nápojem. Je chutná a osvěžující a obsahuje řadu důležitých živin a minerálů, kterých má většina lidí naprostý nedostatek. Díky těmto látkám a také díky svým vlastnostem má řadu pozitivních účinků na vaše zdraví. Pojďme se společně podívat na 8 benefitů kokosové vody pro zdraví.

Související příspěvky: