Jaké jsou příznaky chladící kapaliny?

Obsah

Jaké jsou příznaky chladící kapaliny?

Jaké jsou příznaky chladící kapaliny?

Bílá totiž vždy naznačuje úniky chladiva a s tím spojené problémy. Ať už ale bývají příznaky jakékoliv, v případě mizející chladící kapaliny se rozhodně co nejdříve objednejte do servisu a dopřejte vozu pořádnou prohlídku. Zanedbání kontroly chladiva je přesně ten problém, který povede jen k dalším potížím. A ty mohou být pro váš motor i fatální.

Co se stane s únikem chladící kapaliny?

Pak máte nejspíš problém s únikem chladící kapaliny, která je pro správnou funkci motoru naprosto nezbytnou. Každý takový problém proto vyžaduje náležitou a hlavně neodkladnou pozornost, která vás ušetří podstatně větších starostí i nákladů. Nový NOUZOVÝ STAV! Vláda ho vyhlásila na 14 dní, platí od půlnoci a přinese řadu změn!

Co jsou loužičky chladící kapaliny?

Pokud tedy pod autem vidíte loužičky chladící kapaliny, pravděpodobně bude na vině některá z hadic. Jejich výměny nebývají ničím náročným, přesto raději doporučujeme navštívit servis, kde mohou kromě výměny hadice i celý systém propláchnout a po dolití nové kapaliny ho i odvzdušní. Častý problém představuje také špatné víčko chladiče.

Jak se unikat chladící směs?

Chladící směs pak může začít unikat například i přes sání nebo výfuk. Pokud začne chladivo unikat díky poškozenému těsnění, je potřeba začít jednat rychle. Praskliny se totiž budou už jen zvětšovat. Pokud máte podezření na únik přes těsnění, vyplatí se sledovat ukazatel teploty chladící směsi a barvu kouře vycházejícího z výfuku.

Související příspěvky: