Jak použít kokosový olej na make-up?

Obsah

Jak použít kokosový olej na make-up?

Jak použít kokosový olej na make-up?

Kokosový olej můžeme využít ke snadnému odstranění make-upu. Již malé množství oleje rychle zkapalní oční make-up, takže je snadné jej setřít. Kruhovým pohybem rozetřete olej do oblasti horních a dolních víček, poté otřete teplým hadříkem.

Můžeme přidávat kokosový olej do koktejlů?

Kokosový olej je možné přidávat také do ovocných šťáv a koktejlů, přičemž přidáváme jednu až dvě polévkové lžíce. Dojde ke zlepšení chuti nápoje a zvýšení přísunu zdravých tuků. V kinech můžeme často cítit typickou vůni popcornu.

Jak použít kokosový olej na rty?

V porovnání s balzámy na rty, které mohou obsahovat mnoho nezdravých a potenciálně toxických složek, pomáhá kokosový olej správně vyživovat poškozené rty, poskytuje dostatek ochrany proti slunečnímu záření, a navíc je i jeho konzumace bezpečná. Smíchejte dvě lžíce kokosového oleje se dvěma lžícemi včelího vosku a jednou lžící bambuckého másla.

Nepřehánějte kokosový olej na smažení?

Nepřehánějte, rozhodně není kokosový olej vhodný na nějaké dlouhodobé smažení. Měli byste se držet svých vlastních zkušeností a na úvod řídit heslem: méně je více. Pokud to totiž přeženete, můžete pocítit zejména střevní problémy.

Související příspěvky: