Může pomoci pravidelné pití vody?

Obsah

Může pomoci pravidelné pití vody?

Může pomoci pravidelné pití vody?

Ke zlepšení kvality pleti může pomoci pravidelné pití vody. Některé výzkumy dokonce zjistily souvislost mezi nízkým příjmem tekutin a předčasným stárnutím. Doktor Navarro podotkl, že hydratace organismu může některým lidem pomoci vyčistit pleť a vypadat mladší.

Jaké jsou příčiny nemocí z pitné vody?

Ale také v České republice a dalších vyspělých zemích je každý rok zaznamenáno několik epidemií z pitné vody, i když naštěstí jen výjimečně končí smrtí. Původci nemocí mohou být u pitné vody povahy biologické, chemické nebo radiologické. Následující přehled uvádí hlavní zástupce ze všech uvedených oblastí.

Jaké jsou příčiny kryptosporidiózy z vody?

Způsobuje průjmovité onemocnění zvané kryptosporidióza a ve Velké Británii i v USA je nejčastější příčinou epidemií z vody jak pitné, tak rekreační. Největší epidemie kryptosporidiózy z pitné vody v moderní historii vodárenství byla zaznamenána v roce 1993 v americkém Milwaukee; onemocnělo při ní na čtyři sta tisíc osob a asi sto osob zemřelo.

Co je pitná voda?

Pitná voda je tedy nejen naše základní poživatina. Je to i vzácná surovina, předmět mnoha oborů lidské činnosti – a ano, dnes je to i zboží. V oblastech, kde je pitná voda kyselejší a měkčí je vyšší úmrtnost na mozkovou mrtvici než v oblastech s tvrdší vodou.

Související příspěvky: