Co se děje s diabetem 2. typu?

Obsah

Co se děje s diabetem 2. typu?

Co se děje s diabetem 2. typu?

V srpnu 2012 zveřejnil časopis Planta Medica, zabývající se přírodní medicínou, studii, která prokázala, že zázvor má pozitivní vliv na kontrolu glykémie u pacientů s diabetem 2. typu.

Jaké jsou pozitivní účinky aloe vera na diabetes?

Pozitivní účinky aloe vera na diabetes jsou způsobeny zejména obsahem účinných látek, jako jsou lektiny (proteiny, které na sebe umí navázat cukry), polysacharidy (acemannan), které stimulují činnost imunitního systému a antrachinony. Lidé, kteří trpí diabetem druhého typu, mají problém s metabolismem glukózy a se správným fungováním inzulinu.

Proč se diabetici vyvarovat potravin s vysokým glykemickým indexem?

Takové skoky jsou u diabetiků velmi nebezpečné. Proto se diabetici musí vyvarovat potravin s vysokým glykemickým indexem - sladkostí s obsahem třtinového cukru, apod. a musí se snažit v maximální míře jíst pouze potraviny s nízkým glykemickým indexem (jako jsou například rýže nebo právě fazole).

Může Aloe vera pomoci při léčbě diabetu 2. typu?

Aloe vera současně přispívá ke snížení hladiny lipidů (tuků) v krvi, což může rovněž nepřímo pomoci pacientům s cukrovkou, protože u některých pacientů trpících diabetem 2. typu je hladina lipidů v krvi zvýšená. Aloe vera se také uplatňuje při léčbě otoků a současně urychluje hojení ran.

Související příspěvky: