Co je hotové krmivo pro králíky?

Obsah

Co je hotové krmivo pro králíky?

Co je hotové krmivo pro králíky?

Druhy krmiva pro králíky 1 Hotové krmivo. Jako základní krmení slouží hotová krmná směs, kterou lze zakoupit v obchodě s chovatelskými potřebami. 2 Vlastní krmné směsi. Na rozdíl od jiných domácích zvířat se vyplatí u králíků míchat krmení, i když jsou kupované směsi... 3 Objemové krmivo. Objemové neboli balastní krmivo představuje u králíků vždy čerstvé seno, kterým si vyplní... More ...

Co je důležité pro zdraví Králíčka?

Vhodná strava zajišťuje králíčkovi nejen správnou dávku veškerých důležitých živin (vlákniny, vitamínů a minerálů), ale slouží i jako prevence mnoha závažných patologických onemocnění (onemocnění jater, střevní komplikace, ledvinové a močové kameny, přerůstání zubů – jak řezáků, tak stoliček - s následkem abscesů atd).

Může králík držet před operací hladovku?

Pokud Vám veterinář řekne, že má králík držet před operací hladovku, je lepší poohlédnout se po jiném, protože tento toho o králících moc vědět nebude. Po operačním zákroku se MUSÍ králík rozjíst co nejdříve.

Jak do králíka dostat váhu?

Celkově musíme do králíka dostat 50 ml kaše a 50 ml na vody kilo váhy denně až do doby, než nezačne jíst sám. Je dobré králíčka každý měsíc vážit a váhu si zapisovat. U mláděte tak budeme mít přehled jak roste a u dospělého králíka budeme moct sledovat případné váhové výkyvy a plynule jim přizpůsobovat jídelníček.

Související příspěvky: