Co jíst při kojení?

Obsah

Co jíst při kojení?

Co jíst při kojení?

Co jíst při kojení? 1 Ovesné vločky. Zasytí a dodají zdravou energii. Jsou bohatým zdrojem vlákniny, která slouží jako prevence proti zácpě. 2 Lesní plody. Jsou bohaté na antioxidanty, které pomáhají ničit volné radikály a chrání tak buňky před poškozením. 3 Mandle. Mandle jsou bohatým zdrojem vlákniny, bílkovin a komplexních sacharidů. Kromě toho v nich najdete spoustu... More ...

Proč nekonzumujte alkohol během kojení?

Alkohol během kojení nekonzumujte. Skrze mateřské mléko by se dostal do krevního oběhu dítěte a mohl by mu způsobit podráždění a poruchy spánku. Omezte i konzumaci čokolády, ve které se kromě spousty cukru nachází také kofein. Sycené nápoje způsobují nadýmání, mohou navíc obsahovat kofein. S hubnutím po porodu nespěchejte.

Můžete konzumovat špenát při kojení?

Špenát při kojení. Můžete konzumovat bez problému, protože není příliš nadýmavý. Je bohatým zdrojem železa a kyseliny listové.

Proč konzumovat mateřské mléko během kojení?

Ryby jsou skvělým zdrojem omega 3 a 6 kyselin i zinku. Alkohol během kojení nekonzumujte. Skrze mateřské mléko by se dostal do krevního oběhu dítěte a mohl by mu způsobit podráždění a poruchy spánku. Omezte i konzumaci čokolády, ve které se kromě spousty cukru nachází také kofein. Sycené nápoje způsobují nadýmání, mohou navíc obsahovat kofein.

Související příspěvky: