Proč se léčí podrážděné střevo?

Obsah

Proč se léčí podrážděné střevo?

Proč se léčí podrážděné střevo?

Protože za těmito těžkostmi se může skrývat i chronický zánět střeva, který se léčí jiným způsobem než podrážděné střevo. Téměř každý třetí člověk si stěžuje na příznaky podrážděného střeva. U žen se tento problém objevuje dokonce dvakrát častěji než u mužů. A jak se nemoc léčí? Léčba se určí individuálně, na základě daných těžkostí.

Jaké problémy mohou mít podrážděné střevo?

Jaké problémy to můžou být? Pro podrážděné střevo jsou charakteristické bolesti břicha, které po stolici zmizí. Často také průjmy doprovázené bolestmi, nafouknuté břicho, kdy se vzduch hromadí hlavně ve střevech, nebo také hleny ve stolici.

Jaké jsou průjmy podrážděného střeva?

Často také průjmy doprovázené bolestmi, nafouknuté břicho, kdy se vzduch hromadí hlavně ve střevech, nebo také hleny ve stolici. Jak nebezpečné to je? Podrážděné střevo samo o sobě není nebezpečné a nemusí vést k žádnému onemocnění, ale způsobuje značné omezení, a tím snižuje kvalitu života.

Jak to je s podrážděným střevem?

Pro podrážděné střevo jsou charakteristické bolesti břicha, které po stolici zmizí. Často také průjmy doprovázené bolestmi, nafouknuté břicho, kdy se vzduch hromadí hlavně ve střevech, nebo také hleny ve stolici. Jak nebezpečné to je?

Související příspěvky: