Jaké potraviny obsahují sacharidy?

Obsah

Jaké potraviny obsahují sacharidy?

Jaké potraviny obsahují sacharidy?

Kromě mléka to mohou být potraviny rostlinného původu. Dále takový cukr má výtečnou chuť, je poměrné levný a hlavně celosvětově dostupný. TIP: Sacharidy obsahují všechny rostliny, ale jen ve dvou rostlinách je takový dostatek sacharidů, že se s nich cukr vyplatí vyrábět. Cukrová třtina a cukrová řepa je základ.

Jaké jsou sacharidy v potravinách?

Dále tělu například sacharidy dodávají vlákninu pro rychlejší podporu trávení. Obecně jsou sacharidy produktem rostlin. Do této skupiny můžeme například zařadit: Některé sacharidy v potravinách jsou živočišného původu a nejčastěji je najdeš ve formě glykogenu, které se nejvíce vyskytují v játrech.

Co jsou jednoduché sacharidy?

Jednoduché sacharidy 1 představují rychlý zdroj energie 2 mají převážně sladkou chuť 3 nejlepším zdrojem je ovoce a kysané mléčné výrobky 4 jsou vhodné zejména pro aktivní jedince 5 pomáhají sportovcům ke zlepšení výkonů More ...

Jaká je dávka sacharidů v potravinách?

Počítej s tím, že doporučená dávka, kde jsou sacharidy v potravinách bude 55% – 60% celkového energetického přijmu. To znamená, že se jedná přibližně o 250 – 350 gramů denně více, oproti celkové dávce energie. U dospělého člověka by měla být na 1 g bílkovin a 1 g tuku připadat 4 g sacharidů.

Související příspěvky: