Jak si ohlídat hořčík?

Obsah

Jak si ohlídat hořčík?

Jak si ohlídat hořčík?

Aby naše tělo hořčík přijímalo v dostatečném množství, je potřeba si ohlídat, jaké další potraviny jíte. Některé mohou totiž příjem magnesia blokovat.

V jakých potravinách je nejvíc hořčíku?

V jakých potravinách je nejvíc hořčíku? Některé potraviny jsou tedy velmi bohaté na hořčík, a pokud podpoříme jejich vstřebání, výsledek se jistojistě brzy dostaví. Při jakýchkoliv zdravotních potížích je samozřejmě důležité domluva s lékařem. Některé projevy se mohou shodovat s jinými problémy a nemusí jít o nedostatek hořčíku.

Jak se zbavit hořčíku ze střeva?

Střebávání hořčíku ze střeva pak výrazně snižuje nedostatek vitamínů B1, B2 a B6, potraviny s vysokým obsahem tuků a sacharidů, potraviny s vysokým obsahem vápníku, zinku a fosfátů a v neposlední řadě vlákniny.

Kolik hořčíku potřebujeme denně?

Kolik hořčíku denně potřebujeme přijmout? Dospělý muž denně potřebuje okolo 400 mg hořčíku na den. Dospělá žena okolo 350 mg hořčíku na den. Doporučená denní dávka stanovená EU je 375 mg/den. Osoby se zvýšenou fyzickou zátěží, osoby nad 50 let, těhotné ženy nebo i lidé často konzumující alkohol potřebují hořčíku ještě více.

Související příspěvky: