Kde se objevily první vejce před slepicemi?

Obsah

Kde se objevily první vejce před slepicemi?

Kde se objevily první vejce před slepicemi?

Vejce existovala již dávno před slepicemi. První vejce byly pravděpodobně korály před 542 miliony let. Posléze začal klást vejce hmyz, poté ryby, ještěři a dinosauři před více než 230 miliony let. První ptáci žili ve stejné době jako dinosauři, přičemž se objevili před zhruba 150 miliony let.

Kde jsou kachní vejce populární?

Kachní vejce jsou v zahraničí velmi populární potravinou a v některých částech světa dokonce nepostradatelným pomocníkem v kuchyni. Například v Anglii se z nich pečou buchty, v Thajsku z nich dělají výborné kachní taštičky a v Číně zase pokrm nazývaný „stoleté vejce“.

Jak nahradit vejce v buchtě?

1 Avokádo. Polovina rozmačkaného avokáda nahradí jedno vejce. Chutné je v bábovce i slaných pokrmech. 2 Jablečné pyré nebo šťáva. Nahradí vejce v buchtě, koláči, sušenkách nebo dortech. 3 Arašídové máslo. Opět se může přidat téměř kamkoliv. 4 Želatina. Je vhodná na buchty, koláč či bublaninu. 5 Agar-agar. Dá se tím nahradit sníh z bílků. Vyšlehejte agar (4 lžíce) se 2 lžícemi... More ...

Co bylo dřív slepice nebo vejce?

Co bylo dřív – slepice, nebo vejce? Záhada rozluštěna! Poprvé si otázku, zda byla dříve slepice, anebo vejce, položili už staří Řekové. Odpověď však našla až věda 21. století. Nebudeme vás napínat – správná odpověď je vejce. Shodli se na ní genetici a evoluční biologové z King's College v Londýně.

Související příspěvky: