Jak se udělují akademické tituly?

Obsah

Jak se udělují akademické tituly?

Jak se udělují akademické tituly?

České akademické tituly se udělují na základě zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách. Specifickou formou dárku za získání akademického titulu může být titulární medaile. V současné době se některé tituly již neudělují, ale jsou nahrazeny tituly jinými, které se již neudělují, například PhMr (magistr ...

Jak psát vědecký titul vysokoškolských pedagogů?

Zkratky vědeckých titulů vysokoškolských pedagogů píšeme před jménem: doc. (docent), prof. (profesor). Tyto zkratky doporučujeme psát (pokud jimi nezačíná větný celek) s malým počátečním písmenem, a to i na vizitkách a jmenovkách na dveřích. O pořadí titulů viz Pořadí titulů.

Jaké jsou tituly za jménem?

Rovněž tituly za jménem se obvykle píšou v takovém pořadí, v jakém byly získány, tj. u jména je titul, který byl získán dřív. Pokud prof. Novák získá také titul doctor honoris causa, píše tituly za jménem v tomto pořadí: prof. JUDr. Ing. Jan Novák, Ph.D., dr. h. c. (za jménem píšeme čárku i mezi tituly).

Jaké jsou dřívější tituly vysokoškolského doktora?

Podle platného vysokoškolského zákona se již neudělují dřívější tituly PaedDr. (doktor pedagogiky), RSDr. (doktor sociálních věd), RCDr. (doktor obchodních věd) a RTDr. (doktor technických věd).

Související příspěvky: