Jaké jsou trvalky vhodné na Slunce?

Obsah

Jaké jsou trvalky vhodné na Slunce?

Jaké jsou trvalky vhodné na Slunce?

Vsaďte na trvalky! 1 Trvalky vhodné na slunce. Mezi trvalky zvládající přímé slunce a sušší půdu patří mavuň červená kvetoucí od května až do října nebo odolný vlčinec čínský, který si vystačí i s ... 2 Vytrvalé květiny do polostínu. V polostínu se bude dařit boubelce velkokvěté s až osmicentimetrovými květy, společnost jí může dělat fialově kvetoucí liriope. 3 Stínomilné kvetoucí rostliny. Na stinná místa vysaďte žlutě kvetoucí mochničku trojčetnou. Na jaře vykvete kamzičník, koncem dubna se dočkáte květů srdcovky nádherné.

Co je žlutě kvetoucí trvalka?

Žlutě kvetoucí trvalka, pocházející ze Sibiře a Sachalinu, má trojčetné listy, které u domácích květin nebývají tak obvyklé. Jde o plazivý druh, může sloužit jako půdopokryvná rostlina pro větší plochy. V nabídce zahradnictví najdete i velmi podobnou vyšší variantu, která se ale do stran nerozrůstá, tvoří trsy.

Jak pěstovat trvalky hortenzií?

Podívejte se na trvalky v katalogu rostlin. Ať už pěstujete růže popínavé, keřové či stromkové, všechny budou s blížící se zimou potřebovat ochranu před mrazy, i když u každé se bude něčím lišit. Poradíme vám, jak postupovat. Všechno o pěstování hortenzií.

Související příspěvky: