Kdo je nejměkčí část hovězího masa?

Obsah

Kdo je nejměkčí část hovězího masa?

Kdo je nejměkčí část hovězího masa?

Jedná se o nejměkčí část hovězího po svíčkové. Libovější, ale méně křehký a jemný kus masa je rump steak z horní části kýty tzn. květové špičky. Flank steak je jemňoučký kus masa ze spodní části pupku, charakteristický svou vyzrálou chutí. Hanger steak, po česku „veverku“, seženete na řeznických pultech jen výjimečně.

Jaké maso je nejvhodnější na mletí?

Jaké maso je nejvhodnější na mletí 1 Domácí hamburgery. Budete na ně potřebovat maso s trochou tuku, nejméně 10-20%, aby byly hamburgery chutné. Na hovězí... 2 Sekaná a masové kuličky. Na přípravu jídel, která budete tvarovat (do bochníků, kuliček apod.) nebo přidávat do omáček,... 3 Klobásy. Do klobás se občas přidávají zbytky různého masa, ale jinak je do nich vhodná z... More ...

Jaké je mleté maso pro kočičku?

Takovou mletou by šéfkuchař Martin Křesina potěšil svého psa nebo kočičku, na zpracování v kuchyni ho nedoporučuje. Mleté maso je podle něj nejlepší, když si ho doma umelete sami. V tom případě víte, co do něj dáváte. Můžete si také najít řezníka, kterému bude důvěřovat. Na karbanátky nebo sekanou si vyberte konkrétní kousky masa.

Jak připravit namleté maso?

Připravené namleté maso úhledně zabalené v polystyrenových vaničkách – častý obrázek ze supermarketů. Takovou mletou by šéfkuchař Martin Křesina potěšil svého psa nebo kočičku, na zpracování v kuchyni ho nedoporučuje. Mleté maso je podle něj nejlepší, když si ho doma umelete sami. V tom případě víte, co do něj dáváte.

Související příspěvky: